Vapaa-aika

Kuopio tunnetaan paikkana, jossa on oivallettu elämästä jotain. Yhdistämällä työn ja vapaa-ajan jokainen päivä on hyvä päivä. Leppoisa elämänrytmi ympäristössä, jossa kaupungin sykkeen eteenpäin työntävä voima kohtaa rauhoittavat järven aallot ja vihreät metsät ruokkivat luovuutta synnyttäen innovaatioita, jotka palvelevat koko yhteiskuntaa. Inspiraatiota voi hakea lukuisista kulttuurielämyksistä ja tapahtumista tai vaikkapa hiljaisilta luontopoluilta, joita Kuopion alueella tarjoavat useat luonnonsuojelualueet ja Suomen neljänneksi suurin hiihtokeskus, Tahko. Kahden huipun kaupungissa sijaitsee myös Kuopion maamerkkinä tunnettu Puijo ja sen huipulta avautuvat perisuomalaiset näköalat.

Tahko
Puijo

Kulttuuri

Kuopion alueen kulttuuritarjonta ihastuttaa runsaudellaan. Musiikkikeskus, Kaupunginteatteri, teatterit, näyttelyt ja maakunnan museot tarjoavat nähtävää vuoden jokaiselle päivälle. Vaikutu Kuopion Musiikkikeskuksen 1050-paikkaisen konsettisalin akustiikasta, nauti Itä-Suomen suurimman ammattiteatterin tarjoamasta esityksestä ja hiljenny museossa asuvan mammutin edessä. Lisäksi taidenäyttelyt ja kirjastot tarjoavat tietoa ja oivalluksia elämästä ennen, nyt ja tulevaisuudessa herättäen samalla kyseenalaistamaan vallalla olevia käsityksiä ympäröivästä maailmasta. Tutustumisen arvoisia kohteita ovat myös taitelijoita inspiroinut Väisälänmäen kansallismaisema ja Haminalahden kulttuuripolku.

Kuopion musiikkikeskus
Kuopion kaupunginteatteri
Kuopion museo
Kuopion kaupunginkirjasto
Haminalahden kulttuuripolku

Liikunta

Kuopion alue tarjoaa yli 700 sisä- ja ulkoliikuntapaikkaa. Iloa tuovat mm. 32 yleistä uimarantaa, 8 koko perhettä palvelevaa lähiliikuntapaikkaa, Suomen toiseksi suurin uimahalli, maailmanluokan skeittiparkki ja lämmitettävä jalkapallostadion. Lisäksi Bellanrannan aktiviteetti- ja elämyskeskus tarjoaa puuhaa kaikenikäisille, Puijon urheilulaakson legendaariset portaat ja luontopolut ovat yhtä kuin lihaskuntotreeni keskellä kauneinta luontoa ja Tahkon monipuolinen palveluvalikoima houkuttelee rinteisiinsä kovatasoisemmankin laskettelijan. Leppävirran kiipeilypuiston jännitys saa vastapainoa Vesileppiksen, Fontanellan, Kunnonpaikan ja Rauhalahden kylpylöiden tarjoamasta vesiliikunnasta.

Liikkuva Kuopio
Tahko
Puijo
Bellanranta
Vesileppis
Fontanella
Kunnonpaikka
Rauhalahti

Tapahtumat

Kuopion kesän avaa Pohjoismaiden suurin ja monipuolisin kansainvälinen tanssitaidefestivaali Kuopio tanssii ja Soi. Kesäkuussa juhlittava suurtapahtuma saa jatkoa heinäkuun kynnyksellä pidettävistä Viinijuhlista, joka tunnetaan rennosta, mutta siististä tunnelmastaan sekä kotimaisista huippuartisteista. Heinä-elokuun vaihteessa rockmusiikkifestivaali Kuopiorock valtaa Väinölänniemen virkistysalueen ja syyskuussa on koko perheen kalamarkkinoiden vuoro. ANTI-festivaali, Iisalmen Oluset, Suonenjoen Mansikkakarnevaalit, Vekaravarkaus, Finland Ice Marathon ja kaiken keskellä sijaitseva Suomen vilkkaimpien torien kärkipaikasta kisaava Kuopion tori tekevät Kuopiosta elämysten kaupungin.

Kuopionseinä
Iisalmen ja lähialueen tapahtumat
Kuopion alueen tapahtumakalenteri
Kuopio tanssii ja soi
Kuopion viinijuhlat
Kuopiorock
ANTI-Festivaali
Iisalmen Oluset
Suonenjoen mansikkakarnevaalit
Vekara-VArkaus
Finland Ice Marathon
Kuopion tori