Tapahtumat

Kuopiossa järjestetään ympäri vuoden paljon tapahtumia useilla eri tapahtumapaikoilla. Kuopio on tunnettu kulttuurin ja urheilun kaupunkina, jossa viihtyvät myös kansainväliset vieraat. Monipuolinen tapahtumatarjonta kattaa niin taiteen, urheilun, markkinoiden, ruokakulttuurin, tieteen kuin viihteenkin kaikki lajit.

Kuopio Tanssii ja Soi

Pohjoismaiden suurin ja monipuolisin vuosittain järjestettävä kansainvälinen tanssitaidefestivaali. Kaupunki täyttyy viikon ajaksi tanssiesityksistä ja -kursseista, seminaareista, taiteilijahaastatteluista ja ilmaistapahtumista, kun tanssin ammattilaiset, opiskelijat, harrastajat ja suuri yleisö kohtaavat tanssin pääkaupungissa.
https://www.kuopiodancefestival.fi/

Finland Ice Marathon

Finland Ice Marathon (FIM) on yksi Suomen vanhin ja tunnetuin luonnonjäällä järjestettävä kansainvälinen luistelutapahtuma. Kallaveden jäälle rakennetaan kisakeskus runsaine oheispalveluineen.
https://www.finlandicemarathon.com/

ANTI – Contemporary Art Festival

Kansainvälinen ANTI-festivaali järjestetään vuosittain Kuopiossa ja se levittäytyy ympäri kaupunkia myös ympärivuotisesti yhteistyöhankkeiden kautta. Festivaali työskentelee innovatiivisten taiteilijoiden kanssa projekteissa, jotka tutkivat ja avartavat urbaania tilaa.
https://antifestival.com/

Kuopiorock

Kuopiorock on Kuopion keskustan tuntumassa, upealla Väinölänniemen ranta- ja puistoalueella vuosittain, heinä-elokuun vaihteessa järjestettävä koko kansan rockmusiikkifestivaali.
https://www.kuopiorock.fi/

Tapahtumakalenterit

Kuopiossa julkaistaan useaa eri tapahtumakalenteria, joista löytyy tekemistä kaikkiin vuodenaikoihin, eri ikäryhmille ja budjeteille!

Kuopio-Tahko tapahtumakalenterissa aktiviteetteja erityisesti Kuopion ja Tahkon alueelta, ihmeitä ja elämyksiä kaikille aisteille!

Kuopion Seinä -kalenterista löytyy kaikenikäisille suunnattuja hyvinvointia edistäviä tapahtumia, mm. Kuopio juhlii -viikkojen tapahtumat. Seinältä löytyy myös lapsille ja nuorille suunnattuja loma-aikojen tapahtumia.

Kuopion torin tapahtumat löytyvät Kuopion torin sivuilta.

Menoinfo on Savon Sanomien ylläpitämä laaja tapahtumakalenteri Kuopion ja koko Pohjois-Savon tapahtumille.