Saavutettavuusseloste

Saavutettavuusseloste koskee kuopionalue.fi -verkkosivustoa, mikä on julkaistu joulukuussa 2020. Sivusto on toteutettu WordPress-ohjelmalla ja suunnittelusta on vastannut maakunnallinen Future Savo -hanke (1.4.2018–30.4.2021)/Kuopion osatoteutus yhdessä Akiola-Media Oy:n kanssa sekä koodauksesta Oddy Tech Oy. Sivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, joka pohjautuu EU:n saavutettavuusdirektiiviin. Lain mukaan kaikilla tulee olla tasavertaiset mahdollisuudet käyttää digitaalisia palveluita.

Saavutettavuuden tila

Saavutettavuusarvion tiedot perustuvat sivuston toteuttajan itsearvioon joulukuulta 2020. Verkkosivusto ei toistaiseksi kaikilta osin vastaa tavoitetasoa. Parannamme sivustoa vaiheittain.

Havaittuja kehittämiskohteita (WCAG):

  • Sivuston värit ja kontrastit (WCAG 1.4.3)
  • Sivustolla liikkuminen näppäimistöllä ja -ruudunlukuohjelmilla (2.1, 2.4)
  • Sivuilla olevien pdf-dokumenttien saavutettavuus (WCAG 1.3.1, 2.4.3, 4.1.2)
  • Kuvien ja graafisten objektien tekstivastineet (WCAG 1.1.1)
  • Tekstin esittäminen kuvamuodossa (WCAG 1.4.5)
  • PDF-tiedostot (WCAG 1.3.1, 2.4.3, 4.1.2, käytettävyys)

Anna palautetta saavutettavuudesta

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna palautetta sivuston ylläpitäjälle sähköpostilla laura.kokko@kuopio.fi. Vastaamme saavutettavuuspalautteeseen mahdollisimman pian, viimeistään kuitenkin kahden viikon sisällä. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, asiasta on mahdollisuus tehdä saavutettavuuskantelu tai -selvityspyyntö valvontaviranomaiselle. Valvontaviranomaisena toimii Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Ohjeet ja lisätietoa saavutettavuudesta löytyvät Etelä-Suomen aluehallintoviraston verkkosivuilta, www.saavutettavuusvaatimukset.fi).