Maahanmuuttajille

Kuopiossa, Itä-Suomen keskuksessa, on vilkas elinkeinoelämä, huipputason opiskelumahdollisuudet ja runsas palvelutarjonta. Kuopio on aina toiminut kohtaamispaikkana paikallisten ja vieraiden sekä läheltä ja kaukaa tulleiden kesken. Yliopistokaupunkina ja huippuosaamisen keskittymänä Kuopio vetää puoleensa ihmisiä ympäri maailmaa. Kuopiossa on 112 eri kansalaisuutta, puhutaan yli 80 eri kieltä ja opiskelee noin 1000 kansainvälistä opiskelijaa. Sijainti luonnon ja järvien ympäröimänä antavat ihanteelliset puitteet niin opiskelulle, työskentelylle kuin vapaa-ajalle. Kuopiossa yhdistyy kaikki mitä hyvään elämään tarvitaan. Tänne on helppo tulla, jäädä ja juurtua.

Lisätietoja Kuopion ajankohtaisista asioista ja tapahtumista löytyy Kuopio International -sivulta.

Työnhaku ja opiskelu 

Saat apua työnhakuun tai opiskelumahdollisuuksien selvittämiseen  Navigaattorista, joka on kaikille kuopiolaisille tarkoitettu ohjaus- ja neuvontapalvelu. Navigaattorin henkilökunta auttaa esimerkiksi oman osaamisen tunnistamisessa, työnhaun tekstien kirjoittamisessa ja sopivien työ- ja harjoittelupaikkojen etsimisessä. Opinto-ohjaajat auttavat puolestaan sopivien opiskelumahdollisuuksien löytämisessä. Ota yhteyttä navigaattori@kuopio.fi tai 044 718 1807.

Suomen kielen opiskelu 

Suomalaisilla on hyvä englannin kielen taito mutta suomen kielen opiskelu auttaa työnhaussa ja Suomeen asettautumisessa. Useimmissa työpaikoissa vaaditaan ainakin välttävää suomen kielen taitoa. Kuopiossa on tarjolla useita kursseja eri tasoisille opiskelijoille. Ajankohtaiset kurssit löytyvät koulutuksen järjestäjien sivuilta: 

Vapaa-aika

Kuopiossa on monipuoliset mahdollisuudet erilaisille harrastuksille. Liikunnan riemua pääsee kokemaan yksin tai yhdessä. Luonto on lähellä kaupunkia ja tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia rentoutumiseen. Runsaat kulttuuritapahtumat tuovat inspiraatiota arkeen. Jos tarvitset apua sopivien mahdollisuuksien löytämiseen, ota yhteyttä anna.hautaniemi-salo@kuopio.fi tai puh.  0447183330.
Liikkuva Kuopio