Kuopion kärkialat ja työpaikat

Kuopio on valtakunnallisesti arvostettu hyvinvointi- ja terveysosaamisen huippukaupunki. Myös cleantech, biotalous ja teknologiateollisuus sekä ICT, digitalisaatio ja matkailu on tunnistettu Kuopion alueen kärkialoiksi. Lisäksi Kuopion tiedepuistossa on yksi Suomen vesialan merkittävimmistä tutkimus- ja tuotekehityskeskittymistä, ja Varkaudessa on puolestaan vahvaa energia-alan osaamista. Maakuntien välisessä talouskasvun vertailussa Pohjois-Savo on aivan kärkijoukossa. Kasvua vauhdittaa entisestään Savilahteen rakentuva 36 000 toimijan osaamiskeskittymä. Kuopiolainen menestystarina perustuu osaamisen lisäksi rohkeuteen, sinnikkyyteen ja ennen kaikkea vahvaan yhteistyöhön.

Omannäköinen elämä Kuopiossa

122 500 asukkaan Kuopiossa työ, opiskelu ja vapaa-aika on helppo tasapainottaa omannäköiseksi kokonaisuudeksi. Palvelutasoltaan erinomainen elinympäristö mahdollistaa sen, että täältä löytyvät kaikki hyvän elämän elementit jokaiseen tarpeeseen. Monipuolisuutensa vuoksi Kuopio on kuin kokoon puristettu suurkaupunki, jossa ajasta ja paikasta riippumaton etätyö mahdollistaa kaupungin palvelutarjonnasta nauttimisen, vaikka keskellä kiireisintä työpäivää. Täällä on lupa elää omassa tahdissa, keskellä luontoa ja kaupunkia, inhimillisyyden ympäröimänä.

Tule töihin Kuopion kaupungille! – Tutustu mahdollisuuksiin ja katso avoimet työpaikat kaupungin sivuilta.

TE-live ja TE-palvelut

TE-live on pohjoissavolaisten kehittämä tehokas, vuorovaikutteinen ja paikkariippumaton rekrytointikanava. Sen livelähetyksiä voi seurata paikan päällä Kuopion ja Iisalmen Messissä tai verkossa TE-liven verkkosivujen, YouTuben ja Facebookin kautta. Lähetysten tallenteet löytyvät kaikista edellä mainituista kanavista. Tulevat lähetykset löytyvät puolestaan te-live.fi -verkkosivuilta. Rekrylähetysten lisäksi livelähetystarjontaan kuuluu RekryKoulutusinfoja sekä keskustelua ajankohtaisista työelämä- ja koulutusaiheista, yritystoiminnan kehittämisestä ja Pohjois-Savon TE-toimiston palveluista. Lähetyksiin pääsee osallistumaan anonyymisti chatin kautta. Lisätietoja TE-livestä ja TE-palveluista.

Navigaattori

Navigaattorista saat yhden katon alta apua koulutus- ja uravaihtoehtojen löytymiseen. Navigaattorissa on esimerkiksi opinto-ohjaajan ja koulutuskoordinaattorin palvelut, ja asiantuntijat auttavat tunnistamaan henkilökohtaiset vahvuudet, markkinoimaan osaamista ja löytämään uusia uramahdollisuuksia. Navigaattoriin ovat tervetulleita myös apua, neuvontaa ja ohjausta tarvitsevat maahanmuuttajat. Voit tulla asioimaan ilman ajanvarausta osoitteessa Torikatu 5 (avoinna arkisin klo 8-16). Ota yhteyttä: navigaattori@kuopio.fi, puh. 044 718 1807.

Työllisyyden kuntakokeilu

Työllisyyskokeilujen tavoitteena on nykyistä tehokkaammin edistää työttömien työnhakijoiden työllistymistä ja koulutukseen ohjautumista ja tuoda uusia ratkaisuja osaavan työvoiman saatavuuteen. Kokeilujen tarkoituksena on parantaa erityisesti pidempään työttömänä olleiden ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien pääsyä työmarkkinoille. Työllisyyden kuntakokeilussa ovat mukana Kuopio, Siilinjärvi, Lapinlahti, Iisalmi, Sonkajärvi ja Vieremä. Asiakkaaksi / työttömäksi työnhakijaksi ilmoittaudutaan edelleen Pohjois-Savon TE-toimistoon. Lisätietoja Kuopion työllisyyspalvelun henkilökunnalta. 

  • työttömät työnhakijat, työllistettynä olevat ja työllistymistä edistävissä palveluissa olevat, joilla ei ole oikeutta ansiopäivärahaan.
  • kaikki alle 30-vuotiaat riippumatta siitä, saavatko he työmarkkinatukea, työttömyyspäivärahan peruspäivärahaa vai ansiopäivärahaa.
  • kaikki vieraskieliset ja maahanmuuttajat iästä ja työttömyyteensä liittyvästä etuudesta riippumatta.

Business Kuopio

Kuopion alueella on yli 7 000 yritystä, joissa työskentelee noin 53 000 ihmistä. Tulevaisuudessa luku on vieläkin korkeampi, sillä yritysten määrä on kasvussa. BusinessKuopio on yritysten kumppani. Se tukee elinkeinoelämän hyvinvointia edistämällä yritystoimintaa, kehittämällä yritysten toimintaympäristöjä ja houkuttelemalla alueelle investointeja ja osaajia. Se tarjoaa kattavat palvelut ja aktiivisen kumppaniverkoston yrittäjien toiminnan tueksi. Se myös kehittää yritysmyönteisiä ja kilpailukykyisiä yritysympäristöjä ja kasvattaa alueen vetovoimaisuutta nostamalla alueen tunnettuutta kansallisesti ja kansainvälisesti. Tutustu menestystarinoiden kautta alueen yrityksiin ja löydä kumppanisi.

Yrityshakemisto
Menestystarinat