Kuopion kärkialat ja työpaikat

Kuopio on valtakunnallisesti arvostettu hyvinvointi- ja terveysosaamisen huippukaupunki. Myös cleantech, biotalous ja teknologiateollisuus sekä ICT, digitalisaatio ja matkailu on tunnistettu Kuopion alueen kärkialoiksi. Lisäksi Kuopion tiedepuistossa on yksi Suomen vesialan merkittävimmistä tutkimus- ja tuotekehityskeskittymistä, ja Varkaudessa on puolestaan vahvaa energia-alan osaamista. Maakuntien välisessä talouskasvun vertailussa Pohjois-Savo on aivan kärkijoukossa. Kasvua vauhdittaa entisestään Savilahteen rakentuva 36 000 toimijan osaamiskeskittymä. Kuopiolainen menestystarina perustuu osaamisen lisäksi rohkeuteen, sinnikkyyteen ja ennen kaikkea vahvaan yhteistyöhön.

Business Kuopio

Kuopion alueella on yli 7 000 yritystä, joissa työskentelee noin 53 000 ihmistä. Tulevaisuudessa luku on vieläkin korkeampi, sillä yritysten määrä on kasvussa. BusinessKuopio on yritysten kumppani. Se tukee elinkeinoelämän hyvinvointia edistämällä yritystoimintaa, kehittämällä yritysten toimintaympäristöjä ja houkuttelemalla alueelle investointeja ja osaajia. Se tarjoaa kattavat palvelut ja aktiivisen kumppaniverkoston yrittäjien toiminnan tueksi. Se myös kehittää yritysmyönteisiä ja kilpailukykyisiä yritysympäristöjä ja kasvattaa alueen vetovoimaisuutta nostamalla alueen tunnettuutta kansallisesti ja kansainvälisesti. Tutustu menestystarinoiden kautta alueen yrityksiin ja löydä kumppanisi.

Yrityshakemisto
Menestystarinat

TE-live ja TE-palvelut

TE-live on pohjoissavolaisten kehittämä tehokas, vuorovaikutteinen ja paikkariippumaton rekrytointikanava. Sen livelähetyksiä voi seurata paikan päällä Kuopion ja Iisalmen Messissä tai verkossa TE-liven verkkosivujen, YouTuben ja Facebookin kautta. Lähetysten tallenteet löytyvät kaikista edellä mainituista kanavista. Tulevat lähetykset löytyvät puolestaan te-live.fi -verkkosivuilta. Rekrylähetysten lisäksi livelähetystarjontaan kuuluu RekryKoulutusinfoja sekä keskustelua ajankohtaisista työelämä- ja koulutusaiheista, yritystoiminnan kehittämisestä ja Pohjois-Savon TE-toimiston palveluista. Lähetyksiin pääsee osallistumaan anonyymisti chatin kautta.

TE-live
TE-palvelut