Etätyöskentelystä otetaan kaikki irti. Yrittäjä, näin teet etätyöläisen päivästä ikimuistoisen

Monilla aloilla etätyö on jo sujuva osa arkea ja sen myötä yhä useampi odottaa valmiiksi paketoituja palveluja inspiroivassa ympäristössä. Etätyöhön soveltuva tila voi olla lähes mitä vain, kunhan oheispalvelut ovat kunnossa. Kuopiolainen Ravintolamestarit Oy havahtui etätyöskentelyn suosion kasvuun keväällä. Nyt uudet palvelut odottavat lähtökuopissa suotuisia maailmanaikoja.   

– Koti ei ole kaikille sopiva paikka tehdä töitä. Ihmiset hakevat luonnollisesti tilaa, jossa pääsee eri ympäristöön kodin ulkopuolelle ja sitä kautta työnteon makuun. 

Tällaisia huomioita Ravintolamestarit Oy:n myyntipäällikkö Toomas Tuovinen teki keväällä ihmisten siirtyessä toimistoilta kotiin töihin. 

– Huomasimme nopeasti, että ihmiset tulivat lounaalle ja vetivät kannettavat tietokoneet esiin. Mutta entä jos lounas ei olisi pääsyy tulla paikan päälle? Meillä on tarjolla todella inspiroivia tiloja, joihin voi tulla työskentelemään vaikka koko päiväksi, Tuovinen avaa idean syntyä.

Yhteistyö mahdollistaa suuretkin suunnitelmat

Ravintolamestarit tarjoaa päivittäin lounasta Kuopiossa ravintola Isä Camillossa ja Puijon Majalla sekä perjantaisin Puijon Torniravintolassa.

– Aloimme rakentaa etätyöpakettia Isä Camilloon sen keskeisin sijainnin vuoksi. Asiakas voi varata pöydän työpisteeksi ja tulla paikan päälle jo heti aamusta. Hintaan kuuluu pöytävaraus koko päiväksi, aamupala, lounas ja iltapäiväkahvit. Konsepti on helposti monistettavissa myös Puijon Majalle, Tuovinen kertoo.   

Uutta palvelua ei ehditty toteuttaa, kun ravintolat laitettiin kiinni maaliskuun puolivälissä. Idea jäi kuitenkin muhimaan ja sai kesällä lisää puhtia. 

– Heti kun tilanne sallii, järjestämme Puijolla ison etätyötapahtuman, Tuovinen paljastaa.

Idea suuremmasta kokonaisuudesta sai alkunsa yhteistyössä eri yritysten kanssa. 

– Puijo Peak on lähtenyt vahvasti kehittämään Puijon lakialueen aktiviteetteja, esimerkkinä AR-tekniikalla maustettu luontopolku ja muita työpäivän virkisteitä. Me tarjoamme inspiroivan tilan, maistuvan lounaan sekä kahvila- ja eväspalvelut. Ja tietysti saunan Majalla päivän päätteeksi. Tapahtumassa jaetaan myös vinkkejä, mitä kaikkea etätyöskentelyssä kannattaa ottaa huomioon.

Ympäristö ruokkii luovuutta

Puijon Torniravintolassa pyörii jo nyt businesslounas perjantaisin. Musiikki soi ja ympärillä tapahtuu, kun ihmisiä tulee ja menee. Moni saattaa miettiä, miten työhön keskittyminen onnistuu ravintolassa. 

Tuovinen ei itse lähtisi ravintolaan laskemaan tarkkuutta vaativia budjetteja, mutta esimerkiksi luovaan työhön tai asiakastapaamisiin ympäristö inspiroi. 

– Ravintolassa on kaikki tarvittava asiakkaiden kestitsemiseen ja itse voi keskittyä työhön. Monelle tuntuu sopivan, että ympärillä on vähän liikettä. 

Palvelujen lisäksi etätyöpäivä mahdollistaa elämykset. Ylhäältä Puijon Tornista avautuva maisema ja tarkoin harkittu sisustus ruokkivat luovuutta ja tehokkuutta. 

– Puijo on uniikki paikka, jonne tuodaan muilta paikkakunnilta sekä ulkomailta saapuvat vieraat. Paikalliset tuntuivat välillä unohtavan, miten hieno paikka se on. 

Koska Puijolla ollaan keskellä luonnonsuojelualuetta, kutsuu vanha aarniometsä rauhoittavalle tauolle tai kävelypalaveriin. Majalta voi napata mukaan take away -periaatteella suunnitellut eväät.   

– Tänä vuonna ravintola- ja matkailualalla moni on joutunut miettimään asioita uudelta kantilta. Emme enää pysty palaamaan entiseen vaan uusia palveluja on kehitettävä ja kokeiltava rohkeasti. 

Vinkit palveluiden paketoimiseen etätyöläisille:

1. Inspiraatio

Kaiva palvelusi hyödyt esiin. Mitä uniikkia tarjoat etätyöläiselle? Onko yrityksesi tai palvelusi ytimessä rauhallinen musiikki, luonnon läheisyys tai vaikkapa inspiroiva tila? Tai voiko etätyöpäivän yhteydessä kokea uusia elämyksiä? 

2. Toimivuus

Mieti, mitä etätyöskentelijä odottaa juuri sinun tarjoamaltasi tilalta. Miten toivotat etätyöläisen tervetulleeksi? Onhan tilassa työpiste, sähköt, verkkoyhteys sekä mahdollisuus ostaa ruokaa ja virvokkeita.

3. Kannattavuus

Laske, mikä on taloudellisesti järkevää. Kokonaista ravintolan pöytää ei ole mahdollista varata päiväksi pelkän lounaan hinnalla. Paketoi hinta ja kerro selkeästi mitä kaikkea se sisältää.